Mälarvillan

SoftBildelar – Det går att lyckas på landsbygden!

0

Det har nu gått två år sedan familjen SoftBildelar valde att flytta från Stockholm till Ramnäs. I somras skrev vi om deras resa och vad som fick dem att flytta ut till landsbygden. Oftast får vi höra hur företag flyttar från landsbygden i jakt på fler och bättre affärer men Tom och Evy (Grundarna av Soft Bildelar) valde att göra tvärt om. De packade ihop allt de ägde och valde att flytta familjen och företaget till Ramnäs, strax utanför Surahammar.

Mycket har hänt sedan vi sist träffade på familjen bakom Soft Bildelar, som idag består av fyra anställda och en hund. Redan när de flyttade till orten så öppnade de upp en mindre butik i samband med utbyggnaden av sitt lager. Nu har de vuxit ur sin lokal och letar efter expansionsmöjligheter i och i närheten av Ramnäs. Sortimentet har nyligen utökats med över 25.000 produkter och man kan idag stoltsera med att kunna leverera reservdelar, tillbehör och förbrukning till både personbilar och tunga fordon av alla tänkbara märken och modeller. Under hela hösten (2015) har familjen Soft arbetat stenhårt med snickeriet av den nya e-handelsplattformen/webbshoppen som lanserades i början av Januari i år där nu över 90.000 produkter saluförs.

Hela rummet är fyllt av energi och när vi frågar vad Soft Bildelar har för planer inför framtiden så ler alla men vägrar att avslöja några detaljer. Det enda vi får reda på är att man växer så det knakar och planerar att avslöja flera stora nyheter under 2016. Nyligen blev det offentligt att även i år ska de vara huvudsponsor för Ramnäsyran, som förra året blev en supersuccé med ca 2-3000 besökare. De satsar mer på marknadsföring av fordons- och familjefestivalen Ramnäsyran så att fler utställare av fordon, hantverkare, företagare tar tillfället i akt att visa sig på hemmaplan.

När vi frågar vad hemligheten bakom deras framgång är så svarar Evy väldigt bestämt: 
– Energi, envishet och att våga släppa taget och prova nytt är ibland nödvändigt för att komma vidare, framåt och uppåt. Flytten till Ramnäs har betytt mycket för oss, vi har träffat nya vänner både med och utan företag som inspirerat oss att ta steget för att komma vidare i vår utveckling av oss själva och av företaget.

Det som Softbildelar har insett är att det finns stora fördelar att flytta e-handelsföretag utanför storstäder. Både vad gäller lokaler, där man får mer yta för mindre pengar samt frakter som fungerar lika bra om inte bättre än i storstäder där köer och trafikproblem kan medföra längre leveranstider. På köpet får vi en levande landsbygd och fler arbetstillfällen utanför storstäderna

Klicka här för att komma till SoftBildelars Webbshop
Klicka här för att komma till SoftBildelars Facebook

Share with your friends


Submit

Comments are closed.