swedbank

Med sikte mot framtiden!

0

Våren 2014 bestämde sig politiker, tjänstemän och företagare i Surahammars kommun för att gemensamt ta fram en lokal näringslivsstrategi. Hela våren gick åt till att träffas för att diskutera utmaningar och målsättning. Ibland gick det bra, ibland körde vi i diket. Ewa Lindstrand, Timrås kommunalråd fungerade som vår mentor och gav oss många goda råd på vägen, ett var att vikten av politiska vilja och en tydlig målsättning. Gärna ett fåtal mätbara mål.

Vi följde Ewa Lindstrands råd. Det finns tre målsättningar i strategin, den första är att Surahammar ska ha en kommunal service- och myndighetshantering i toppklass för företagare. Den ska präglas av tillgänglighet, enkelhet, personlighet och snabb service. De övriga två målen handlar om att öka dialogen mellan politiker, företagare och tjänstemän och att vi ska bli mer förändringsbenägna.

Swot-analysen som ligger till grund för näringslivsstrategin är tuff, mycket tuff. SKL (Sveriges kommuner och landsting) som läst strategin beskriver den ”som mycket bra, den är starkt förankrad i en tuff analys av hur det ser ut idag och det är tydligt att andra aktörer utanför kommunhuset haft ett starkt inflytande i att måla upp nuläget…”

Vill du läsa hela strategin så klicka här

 

 

 

Share with your friends


Submit

Comments are closed.