Hobbes Hörna

SoftBildelar.se – Vi bytte Stockholm mot Ramnäs!

0

För fem år sedan startade vår resa som kom att förändra våra liv för alltid. I villaidyllen i Nacka, Stockholm bodde vi, en datakonsult som tröttnat på all betong och en redovisningskonsult med drömmar om att fly från köerna till livet på landet.

Vi köpte oss ett lantställe strax utanför Fagersta, där förälskade vi oss i människorna och miljön, ingen betong, ingen trängsel men framförallt ingen stress. Efter varje besök på vårt lantställe så återvände vi till verkligheten i Stockholm, där varje morgon gav samma huvudvärk och samma stress, där varje resa till och från staden var ett äventyr, ett äventyr som kunde ta 20 minuter men likaväl över en timme. Frustrationen växte och både barnen och vi var mer eller mindre överens om att Nacka kändes allt för trångbott och stressigt.

Vi ville leva våra liv och inte vara myror i mängden. Toms mamma kommer från Västerås och enda sedan barndomen har han tillbringat somrarna i Västeråstrakten hos morföräldrarna. Därför kändes det rätt att vända blickarna mot Västmanland i första hand.

Tom, meckade ofta i garaget med olika bilprojekt eftersom det alltid har varit hans stora intresse. I letandet efter bra och billiga bildelar ledde det till idén att öppna en webbshop (Softbildelar.se) som fokuserar på att prispressa reservdelar, tillbehör och annat till bilar. Tillsammans med en vän som var en kreativ och duktig programmerare påbörjades snickeriet. Vi såg det som en hobby, en bilfirma till den övriga verksamheten, en kul grej.

SoftBildelar.se växte sakta men säkert och så kom dagen då sonen hade gått ut nian och dottern hade gått klart gymnasiet. En morgon, inte så olik alla de andra, bestämde vi oss. Vi ska sälja huset, vi ska bort från Nacka och Stockholm. Huset stylades a la Stockholm style och trädgården trimmades och ansades. Hösten 2013 la vi ut huset för försäljning och två veckor senare var vi hemlösa. Vid det här laget hade SoftBildelar.se vuxit sig tillräckligt stort för att vara lite utmanande, vi kunde nu börja konkurrera med resten på riktigt.

Vad gör man nu? Man tar klivet ut i världen!

Utan hus, utan hem, men fulla av energi och framtidstro. Vi tog en paus och åkte till Kanarieöarna för att komma bort från allt en stund, med en drink i handen och solens hetta i ansiktet ringde telefonen, en gård i Munktorp som lät helt perfekt var till salu. Vi längtade hem och åkte direkt till gården och mycket riktigt, ett fint 30-­tals hus med möjligheter, vi blev förälskade, vi kom överens med säljaren att vi skulle köpa huset så fort som de hade hittat ett mindre till sig själva. En månad senare ringer telefonen igen, säljaren hade ändrat sig!

Vi hade vid det här laget hittat en lägenhet som tillfälligt fick duga som tak över huvudet tills vi hittade vårt perfekta hus. Ett till hus kom, budgivning men nej, inte heller det blev vårt hem. Vi la ut en annons på Blocket och äntligen, i slutet av mars 2014 kom ett svar på vår annons om en gård i Ramnäs som lät riktigt intressant. Bilderna vi fick såg lovande ut, beskrivningen härlig och läget perfekt. En dag eller två senare stod vi på gården och vi kände att vi hade hittat hem.

Vi började titta efter en lokal till företaget och blev inbjudna till Surahammars Kommun där vi träffade Susanne Sedvall samt Sabine Dahlstedt, de hjälpte oss med hyresvärdar som hade lediga lokaler, Susanne åkte med och visade oss runt i kommunen. Tack vare detta bemötande och all hjälp så tog det inte lång tid innan vi hittade ett perfekt ställe för Softbildelar.se, något som var helt avgörande för oss. Allt var nu på plats, vi tog beslutet och köpte gården och flyttade.

 

Tom fick plats med alla bilar, dottern en häst, sonen gymnasieplats och vi vårt drömhus. Ingen mer betong, stress eller jobbiga äventyr på morgonen. Inga fler kartonger med redovisning från kunder, inga fler konsultuppdrag. Nu är det SoftBildelar.se som gäller för hela familjen.

 

Företaget lockar till sig kunder från hela Västmanland, Sverige och Norden, logistiken fungerar bättre än i Stockholm och vi har faktiskt öppnat en liten men välsorterad butik i Ramnäs och hittar nya möjligheter hela tiden. Softbildelar.se växer snabbare än någonsin, och vi har stora planer, för familjen, Soft, och trakten!

Detta är vår berättelse, under resans gång och under vår korta tid i Ramnäs och trakten har vi haft förmånen att träffa och lära känna en hel del lokala eldsjälar och härliga personligheter. Ett av dessa är mötet med Tommy Hjelm där vi löst surrade om en bilträff som sedan blev Ramnäs Yran.

Det är helt enkelt i Ramnäs det händer!

Klicka här för att komma till Softbildelar.se 
Klicka här för att komma till Soft Bildelars Facebooksida 

Share with your friends


Submit

Comments are closed.